maandag 14 juni 2010

WK 2010 : Nederland - Denemarken

De eerste wedstrijd van het Nederlandse elftal op 14 juni is tegen Denemarken. Geen al te sterke tegenstander. Maar in de praktijk wil dat niks zeggen. Het gaat om de prestaties op het veld.

De 1e helft is vrij saai, er gebeurt niet veel. In de 44e minuut krijgt Nigel de Jong een gele kaart, na een nogal domme harde overtreding.

In het begin van de 2e helft, in de 46e minuut, helpt Denemarken Nederland een handje, door middel van een eigen doelpunt van Daniel Agger (van Liverpool)

Hierdoor wordt het spel wat meer open. In de 67e minuut komt Eljero Elia (van FC Twente) erin. Nu gaat alles wat lekkerder. Elia brengt wat meer spel erin, met zelfs hier en daar een paar leuke straatstrucjes.

In de 85e minuut komt er dan uiteindelijk na een hele mooie actie van Elia een schot op doel, die op de paal belandt. In de rebound schiet Dirk Kuyt (van Liverpool) hem erin. 2-0.

Dit is dan gelijk de eindstand. Het was geen mooie wedstrijd, maar ook deze wedstrijden moeten gewonnen worden. Op naar de volgende ... Japan.