donderdag 24 juni 2010

WK 2010 : Kameroen - Nederland

De laatste groepswedstrijd is op 24 juni 2010, tegen Kameroen, in het mooie Greenpoint stadium in Kaapstad. Toeschouwers : 63093.

De wedstrijd, die overigens voor het Nederlandse elftal alleen beslist wie er 1e of 2e van de poule wordt, begint met een kans voor Kameroen. Na wat kap en draaiwerk op de 16 meter schiet Makoun in de handen van Stekelenburg.

Nederland komt hierna gelijk met een tegenaanval van Robin van Persie. Deze schiet, na een lange boogbal van Van Bronckhorst, ook in de handen van keeper Hamidou.

Niet lang daarna, in de 36e minuut, is Van Persie trefzekerder, en schiet hij de bal door de benen van de keeper, na een korte voorzet van Sneijder. 0-1 voor Nederland.

Ondanks dat Kameroen geen kans meer heeft op de 2e ronde, geven ze niet op. Makoun komt voor het einde van de 2e helft nog met een goeie kans, die gestopt wordt door Stekelenburg.

In het begin van de 2e helft, is er weinig aan de hand. Tot aan de 65e minuut. Een vrije trap genomen door Jeremi komt tegen de hand van Van der Vaart, in het 16 meter gebied, hetgeen een strapschop betekent.

Deze wordt zonder enig probleem genomen door sterspeler Eto'o, en deze schiet de bal in de rechterhoek. 1-1.

Dan de wissel waar de hele wereld naar uit heeft gekeken. In de 73e minuut maakt Arjen Robben, nog steeds herstellende van een ham string blessure, zijn rentree. Ondanks dat hij niet voluit gaat, krijgt hij in de 84e minuut na een lange wonderbaarlijke pass van Sneijder met de buitenkant van zijn voet, de bal tot aan het strafschop gebied. Hij kapt en draait, loopt tot aan het midden, en schiet met een boogballetje van een meter of 18 op de binnenkant van de paal.

Huntelaat staat op de juiste plek voor de rebound en tikt de bal erin, 1-2. Hierna gebeurt er niet veel meer en in de 92e minuut fluit scheidsrechter Pozo af.

De 2e ronde is bereikt met een maximaal haalbare puntenstand. De volgende wedstrijd wordt tegen Slowakije, en deze zal plaatsvinden op 28 juni 2010, om 16:00uur.