donderdag 13 januari 2011

Pioneer DDJ-T1 & DDJ-S1 MIDI controllers

Het werd tijd voor Pioneer om zich meer te nestelen in de wereld van MIDI. Waar DJ's tegenwoordig niet meer zonder software en mp3's kunnen moet Pioneer hier creatief op inspelen.

Pioneer DDJ-S1 MIDI controller



Of het verwacht was of niet laten we in het midden, maar feit is wel dat de DDJ-T1 zijn voetsporen gaat zetten in het DJ-circuit!

Wanneer we kijken naar de lay-out kunnen we zeggen dat Pioneer zijn best heeft gedaan. Qua looks lijkt het op een samensmelting van twee Pioneer CDJ spelers en een DJM mixer, maar uiteraard heeft Pioneer er alles aan gedaan om dit optimaal te combineren.


Grote jogwheels zijn de basis van de controller en zorgen er voor dat u totale controle heeft over uw tracks. Dankzij functies als needle search, een uitgebreide effectenmodule en tal van andere opties kunt u als DJ prima uit de voeten met deze MIDI controller.
Wat tevens opvallend is voor Pioneer begrippen, is dat deze controller een alles-in-één variant is. Geen losse spelers met een mixer er tussen, maar alles netjes geïntegreerd in één compact apparaat dat eenvoudig in een flightcase kan worden geplaatst.

De DDJ-T1 is geschikt voor aansturing van 4 decks, en geoptimaliseerd voor gebruik met Traktor, maar kan ook met andere software gebruikt worden.


Pioneer DDJ-S1 MIDI controller

Dit is een tweekanaals MIDI-controller, geschikt om twee decks aan te sturen. In plaats van het zilveren uiterlijk is hier gekozen voor zwart, met duidelijke rode ringen rond de jogwheels wat voor een spectaculaire look zorgt!

De DDJ-S1 is geschikt voor aansturing van 2 decks, en is geoptimaliseerd voor gebruik met Serato ITCH. Uiteraard kan deze ook gebruikt worden met andere software.

De prijzen van deze Pioneers zullen rond de 1100 / 1300 euro liggen. (oa. Bax-Shop)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten