dinsdag 11 januari 2011

Messi wint gouden bal

Net als in 2009 is FC Barcelona-speler Lionel Messi verkozen tot beste voetballer van het jaar. De kleine Argentijn werd verkozen boven ploeggenoten Andrés Iniesta en Xavi.


De 23-jarige Messi kreeg in het Zwitserse Zurich de Gouden Bal uit handen van zijn trainer Josep Guardiola. 'Om eerlijk te zijn, had ik dit niet verwacht,' zei Messi toen hij zijn prijs kreeg.



Arjan Robben en vooral Wesley Sneijder werden door analisten ook gezien als kanshebbers voor de titel, maar zij hoorden niet bij de drie genomineerden. Wesley Sneijder werd met 14,48 procent van de stemmen vierde in de verkiezing. Iniesta kreeg 17,36 procent, Xavi 16,48 procent.


Voorheen was de Gouden Bal de prijs van het Franse tijdschrift France Football voor de beste Europese voetballer, en organiseerde voetbalorganisatie FIFA een eigen verkiezing voor wereldvoetballer van het jaar. Beide verkiezingen zijn dit jaar samengevoegd. Messi won in 2009 beide verkiezingen.



Alle bondscoaches en aanvoerders van bij de FIFA aangesloten clubs hebben gestemd. Ook 150 door France Football uitgekozen sportjournalisten mochten meestemmen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten